Literatura universal a l'ETPClot

Les relacions perilloses

Aquest és el títol de l’obra més important i de més anomenada de l’escriptor francès Choderlos de Laclos(1741-1803). Ens trobem, doncs, amb una obra del Neoclassicisme sobre la qual he recollit aquesta  breu crítica:

 • Autores: Jesús Camarero
 • Localización: Thélème: Revista complutense de estudios franceses, ISSN 1132-1881, Nº 23, 2008 , pags. 7-20
 • Resumen:
  • Un estudio de las relaciones entre la seducción amorosa y los códigos de la guerra que Choderlos de Laclos, escritor y militar, pone en juego en la novela Les Liaisons dangereuses. Así queda al descubierto el complejo mecanismo narrativo de la obra (semiótica narrativa) y el problema de la moral social (filosofía de la Ilustración). También se analiza el tema de la virtud (Rousseau) y la decadencia del Antiguo Régimen finiquitado por la Revolución de 1789. Además, se explicita el problema del rousseauismo de Laclos en cuanto al tema del feminismo (la educación de la mujer no es posible), frente a la pasión amorosa como sentimiento más elevado y opuesto a la depravación de ciertas costumbres.
 • Nosaltres arribarem a l’obra a través de l’adaptació cinematogràfica del magnífic Stephen Frears. La pel·lícula s’allunya del to moralitzador del llibre- característica neoclàssica- però ens servirà per conèixer la societat del divuit i el pas cap al Romanticisme.

  Anuncis

  gener 13, 2010 - Posted by | cinema

  Sorry, the comment form is closed at this time.

  %d bloggers like this: